Dijous 1 de desembre reprenem el cicle de Cine al Musical i ho fem amb una pel·lícula documental que ens va cridar molt l’atenció per la seua temàtica, per la seua impecable realització, pels premis obtinguts i per l’enorme èxit aconseguit primer a l’estat francès i ara als altres llocs del món on s’està distribuint, entre els quals hem tingut la sort que ens tocara a nosaltres gràcies, com sempre, al Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.
L’origen de tot es troba en un article publicat a la prestigiosa revista científica Nature on es preveia la desaparició de bona part de la humanitat cap a l’any 2100 a causa de l’esgotament de recursos i de la contaminació. Esperonats pel treball científic Cyril Dion i Mélanie Laurent es proposaren, juntament amb un equip de quatre persones, iniciar la seua pròpia investigació en deu països diferents per esbrinar què podria provocar semblant catàstrofe i, sobretot, com poder evitar-la. Durant el seu viatge van conèixer pioners que reinventaven l'agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació, iniciatives concretes i positives que ja estan en marxa en alguns llocs del planeta i que demostren que funcionen, idees pràctiques que podrien canviar el futur que ens espera.
“Demain” [Demà], la pel·lícula resultant, adobada amb l’encisadora banda sonora creada per la cantautora sueca Fredrika Stahl, va ser presentada en desembre de 2015 a França, va guanyar el prestigiós Premi César al millor documental i ha sigut qualificada d’excepcional, sobrecollidora i brillant, crítiques avalades per més d’un milió d’espectadors -i encara va sumant- només en l’estat francès. A hores d’ara és la pel·lícula documental recent de més alt impacte social i això ens encoratja molt per veure-la tots junts. Imprescindible!
Fredrika Stahl - Tomorrow (Demain)