El Cor del CIM de Benimaclet organitza anualment el Festival Coral de Benimaclet, en el qual cors convidats ens acompanyen en un concert que finalitza amb un aperitiu de germanor. També és tradicional celebrar la missa en honor a la patrona de la música, Santa Cecília, a l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció de Benimaclet, el concert de Nadal (en el qual s’interpreten exclusivament nadales, freqüentment acompanyats per l’Orquestra Simfònica del CIM de Benimaclet), el concert de primavera, la trobada de música coral eucarística i el concert patrocinat per la Diputació de València dins del marc del “Retrobem la nostra música”. Igualment, es realitzen nombrosos intercanvis amb altres cors en diverses localitats de la Comunitat Valenciana i en altres indrets més llunyans.
Naix a València. És titulada Superior de Cant amb excel·lent pel Conservatori Superior de Música “Manuel Castillo” de Sevilla sota la tutela de Rosa María d'Alba i llicenciada en Filologia Hispànica (Universitat de València).
Obté amb Matrícula d'Honor el Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga (ESMUC – UAB) com a alumna de la soprano Marta Almajano. Anteriorment va ser becada per a estudiar Cant Històric a l’Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo (ESMAE) do Porto (Portugal, 2013/14) amb Magna Ferreira, i ha rebut classes de grans mestres com Carlos Mena, Richard Levitt, Maria Cristina Kiehr, Stephan MacLeod, Marco Scavazza, Lambert Climent, etc.
És cofundadora, juntament amb Paula Brieba, del grup de música antiga Dolce Rima, amb el qual grava els discos Al alba venid (2013), format per peces renaixentistes per a veu i viola de mà, i Saffo Novella (2021), dedicat als duos de soprano i baix continu de la compositora barroca Barbara Strozzi.
Ha col·laborat en enregistraments de diversos discos com són Cantigas de Roma (2014), Cantigas de Alexandria (2015), Cantigas de Ultramar (2016), Cantigas de Jerusalén (2017) i Cantigas del Códice de Toledo (2021) de Alfonso X el Sabio - Eduardo Paniagua (Madrid); Alonso Lobo: Sacred Vocal Music del Coro Victoria (Madrid, 2019) i Sacri Profanis, de Delirivm Musica (Madrid, 2019).
Treballa habitualment amb ensembles i agrupacions com Los Afectos Diversos, Delirivm Musica, Ensemble Kassiani, Bach Collegium Barcelona, Exordium Musicae, Vox Tremula, Capela Compostelana, La Bellemont i el Coro Victoria.
Ha actuat com a solista en grans sales espanyoles com el Palau de la Música Catalana (Barcelona), l'Auditori Nacional (Madrid), l'Auditori Víctor Villegas de Múrcia, l’Auditori de Saragossa, etc., i ha participat en cicles i festivals internacionals de música celebrats a Espanya, Portugal, Itàlia, França, Anglaterra, Alemanya, República Txeca i Colòmbia. Com a coralista, va treballar al Coro del Teatro de la Maestranza de Sevilla durant tres temporades d’òpera.
Va ser guanyadora de la “Salvat Beca Bach 2016” atorgada per la Fundació Bach Zum Mitsingen i la Fundació Salvat (Barcelona) i finalista en el IV Concurs Internacional de Música Antiga de Gijón (2015). En 2016 va rebre, com a cofundadora de Dolce Rima, el Premi Grup Jove 2015 en la II Edició dels Premis GEMA (Asociación de Grupos Españoles de Música Antigua) i recentment ha obtingut el Premi 2021 al Millor Grup de Música Barroca del s. XVII dins de la VII Edició dels Premis GEMA.
En el terreny de la docència, ha sigut professora de Cant al Conservatori Municipal “José Iturbi” (València), al Conservatorio Profesional de Música de Montijo “Luis Gordillo” (Badajoz) i a la Escuela de Iniciación Musical Kodaly (Sevilla); professora de Música i Arts Escèniques en diferents centres de secundària a la província de Toledo (Castella-la Manxa); i educadora d’Iniciació Musical i Música i Moviment al C.E.M. de Triana (Sevilla). Actualment és professora de Sensibilització Musical i de Preparatori a l’Escola del C.I.M. Benimaclet i dirigeix el Cor del C.I.M. Benimaclet.
Dilluns i dijous de 20 a 21:30 h
Creat en 1996, fa la primera actuació a l’acte de clausura del curs 1995-1996. A la seua seu social, fa diversos concerts al llarg de l’any: Nadal, Primavera i fi de curs. El Cor del CIM de Benimaclet ha realitzat diverses actuacions i intercanvis amb altres cors: Xest, Meliana, Vilamarxant, Nul·les, Sagunt, Silla, Aiora, Alboraia, Picanya i amb diferents cors de la ciutat de València i a les Trobades de la FECOCOVA. Al juliol de l’any 2000, va fer el seu primer concert al Palau de la Música de València. Al 2002 va col·laborar amb la Banda Simfònica i la Rondalla del CIM, fent un concert de l’Antologia de la Sarsuela, editant un CD d’aquest concert. Al 2003 va participar amb la Banda Simfònica del CIM i l’Acadèmica de Música Xúquer Estudis en un concert de l’obra Jesucristo Superestar. En Abril del 2004, participà en un homenatge a les víctimes de l’atemptat de l’11 de Març de Madrid. Al 2006, va actuar al Palau de la Música, conjuntament amb la Banda Simfònica del CIM interpretant l’obra “Funerals de la Reina Mary”, de Henry Purcell. En Maig del 2007, va actuar a l’Ateneu Mercantil de València i també va participar a la X Trobada de Cors de la Comunitat Valenciana. Al 2009 va col·laborar en un concert benèfic del dia de l’Alzheimer al Palau de la Música de València i també van participar en un concert a l’Auditori de Torrent on van interpretar diverses peces de sarsuela. Al juny de 2011, amb la col·laboració de l’Orquestra del CIM de Benimaclet, interpretà el “Gloria” de Vivaldi. A més participa de forma habitual en els concerts de Música Coral Eucarística que organitza tots els anys la parròquia de l’Assumpció de Benimaclet i organitza diversos festivals on participen diferents agrupacions corals. Des de la seua fundació ha estat dirigit per José Miguel Sanz, Gonzalo Luque, Jaume Martí, Esther Osés, Rafael Bardisa, Gema Morales i Julieta Viñas.