La banda de música del Centre Instructiu Musical de Benimaclet a part de realitzar concerts a la Comunitat Valenciana i a l’àmbit nacional també participa amb regularitat en certàmens i festivals de bandes de música. Fins i tot ha oferit concerts a nivell internacional en països com França, Itàlia, Àustria o Alemanya, activitat que combina amb la tasca de participar en gran quantitat d’actes festius (processons, cercaviles, moros i cristians, festes populars, etc)
Aielo de Malferit, València (1971-).
Llicenciat en la especialitat de Trompeta al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València on va obtindre per unanimitat la menció honorífica del premi fi de carrera amb els professors Vicente Campos i Leopoldo Vidal. Cursos de perfeccionament amb Pierre Thibaud (França), Allen Vizzutti (USA) i Hakan Handerberger (Suècia) entre altres.
Doctorat i Màster en Didàctica de la Música per la Universitat de València.
Va estudiar direcció de orquestra amb Manuel Galduf i Robert Forés, i direcció de banda amb Jan Cober, José Rafael Pascual, Franco Cesarini i Ferrer Ferran.
Com instrumentista ha format part de la Orquestra Simfònica d’Alacant” així com del quintet de metalls de la mateixa formació i ha col·laborat amb altres formacions: Orquesta del Conservatorio de Gijón i Orquestra de l’Empordà. Al 1996 fou seleccionat per a formar part de la “Orchestre d'Harmonie des Jeunes de l'Union Européenne”, sota la direcció de Jan Cober.
Ha estat director titular de diferents formacions bandístiques al País Valencià i ha dirigit en qualitat de director convidat altres bandes simfòniques: “Lira Castellonera” de Castelló de la Ribera, la S.E.M. Santa Cecília de l’Olleria (València), la Unió Musical “la aurora” de Albatera (Alacant) i l’Ateneu Musical Contestà, de Cocentaina (Alacant).
En varies ocasions ha dirigit a la Banda Municipal de Barcelona en el festival LEM barcelonès de música experimental estrenant obres de compositors contemporanis com Agustí Martínez, Jane Rigler, Llorenç Barber, Xavier Maristany o Miguel Marín, entre altres. També ha estrenat obres de compositors contemporanis al “Círculo de Bellas Artes” de Madrid dintre del festival de música experimental “Escena Contemporánea”, en el festival ENSEMS de València i en l’Auditori Nacional de Música. En diverses ocasions ha estat director artístic de les bandes de música que han participat en els concerts plurifocals o de ciutat del compositor valencià Llorenç Barber:
Concert inaugural del “II Congreso Internacional de la Lengua Española”, 2001.
Concert de clausura del festival “València Escena Oberta” (VEO), 2005.
Inauguració del Palau de les Arts de València, 2005.
Inauguració del teatre de “La Laboral” en Gijón, 2007.
Som cos som foc som so, de Llorenç Barber. Obra encàrrec de la FSMCV amb motiu del 50 aniversari, 2018.
Retreta para un anochecer madrileño, una acción/intervención sonora plurifocal para fuentes sonoras instrumentales, campanas y voz solista, de Llorenç Barber, 2017.
En el terreny de la composició obté diversos premis:
1r premi i premi especial del públic al I concurs de composició “Francesc Cerdà” de l’Olleria (València).
1r premi al XLIII concurs de composició “José Maria Valls Satorres” d’Alcoi (Alacant).
1r premi al IX concurs de composició “Vila de Calp” (Alacant).
1r premi al X concurs de composició “Villa de Albatera” (Alacant).
1r premi al concurs de pasdobles “Falla els Barris” de Turís (València) 2011.
1r premi al V Concurs Nacional de Composició de Marchas Procesionales “Villa de San Pedro del Pinatar” (Múrcia).
2n premi al IV Concurs Nacional de Composició de Marchas Procesionales “Villa de San Pedro del Pinatar” (Murcia).
3r premi al XVII concurs internacional de pasdobles “Villa de Pozo estrecho” en Cartagena (Murcia).
Premi - accèssit del públic al “IV concurso de composición Villa de Altea” (Alicante).
Actualment és professor de música d’educació secundària per oposició a l’IES Benlliure de València i director de la banda simfònica del CIM Benimaclet.
Dimarts i divendres de 22:00 a 23.30h
La Societat Musical es crea el 1910 però no és fins al 1914 que la banda concorre per primera vegada al certamen de València. Des d’aleshores, la participació ha estat assídua als diversos certàmens i concursos, arribant a competir amb bandes de la talla de les de Llíria i Vilanova de Castelló, entre d’altres i aconseguint la fama i renom del que en l’actualitat gaudeix. Després d’un període de tres anys (2008-2011) on la banda és dirigida per D. José Miguel Sanz García en la seua segona etapa, pren el relleu de la batuta D. Rodrigo García Navarro (2012) i Ildefonso Martos Carretero. Posteriorment és Ramon Ramirez y Beneyto qui la dirigeix, seguit d'Olga Alberola Clari. Actualment és Òscar Vidal qui té la batuta, amb la intenció de seguir mantenint la Banda com a important eix dinamitzador musical, cultural i social del barri de Benimaclet integrant-se en tot tipus d’activitats culturals.
Els guardons més importants recentment aconseguits són: Primer Premi al Certamen de la Diputació de València (1987), Primer Premi del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1987), Primer Premi del Certamen de Cullera (1995), Primer Premi del Certamen de la Diputació de València (1997), Primer Premi de la Diputació de València (1999), Primer Premi de la 1a Secció al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1999), 2n premi en el Certamen de Bandes Ciutat de Cullera (2002), 2n premi en la Secció Especial al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (2003) i 2n premi en la Secció Primera en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (2011). Han dirigit la banda directors de la categoria de D. Manuel Belando, D. Juan Martínez, Hipòlit Martínez, Enrique Andreu Romero, Sr Francisco Idilio Gimeno, D. Francisco Carreño, D. Manuel Enguídanos, D. José Miguel Sanz García, D. Luis Serrano Alarcón, i D. Israel Rodríguez.
La banda de música del Centre Instructiu Musical de Benimaclet a part de realitzar concerts a la Comunitat Valenciana i a l'àmbit nacional també participa amb regularitat en certàmens i festivals de bandes de música. Fins i tot ha oferit concerts a nivell internacional en països com França, Itàlia, Àustria o Alemanya, activitat que combina amb la tasca de participar en gran quantitat d'actes festius (processons, cercaviles, moros i cristians, festes populars, etc).