Inici de temporada amb la Benimaclet Big Band, a l’Atzúbia, Marina Alta, divendres 2 de setembre, 22.30 h.

Inici de temporada amb la Benimaclet Big Band, a l’Atzúbia, Marina Alta, divendres 2 de setembre, 22.30 h.
09/09/2022 cimbenimaclet

Totes i tots vàrem quedar esbalaïts, fa a penes tres setmanes, quan començà a arribar-nos l’olor de fum i de fusta cremada. Dos grans incendis creixien descontrolats, un d’ells a les profundes valls de la Marina Alta i l’altre, més devastador encara, a l’Alt Palància, entre altres, afortunadament, de menor entitat. Les 30.000 hectàrees cremades (300 km2, imagineu un quadrat de 17 km de costat) són un xifra ben espaordidora i donen una clara idea de la magnitud de la catàstrofe i això que no hem tingut víctimes mortals humanes i gràcies a l’esforç dels equips d’extinció s’ha pogut salvar gran part dels habitatges. I sort que l’oratge va fer un providencial gir i va abandonar transitòriament eixe nefast 30-30-30 (temperatura superior a 30º C, humitat relativa inferior al 30% i vent superior als 30 km/h), amb algunes arruixades, que varen permetre el seu control per davall de l’incendi de 10 anys abans, amb 480 km2, i molt més encara del terrorífic incendi de 1994, amb 1480 km2 calcinats (imagineu ara un quadrat de vora 40 km de costat). Just a fregar de les flames, quasi a les vessants de llevant de les valls de Gallinera i d’Ebo, a la Marina Alta, es troba la localitat de L’Atzúbia i allà és un vàrem iniciar la temporada de la mà de la Benimaclet Big Band, la B3 del Centre Instructiu Musical de Benimaclet, amb renovada energia i nous membres sota la ferma direcció de Carlos Marquina. El concert ja ha passat, però no volíem deixar d’esmentar-lo per les especials circumstàncies que l’envoltaren i per la necessitat que les zones afectades, les tres valls de la Marina Alta (Gallinera, Ebo i Laguar) i la part de l’Alt Palància, recuperen el seu, fins ara, magnífic entorn natural, les activitats agrícoles i ramaderes i, sobretot, les activitats turístiques, important font d’ingressos en aquestes comarques d’economies limitades.

Aquesta pàgina web utilitza cookies per a millorar la vostra experiència d’usuari. Si continua navegant, dóna el seu consentiment i l’acceptació de la nostra política de cookies. Si així ho desitja, té la possibilitat de canviar la configuració del seu navegador encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació. Més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies